Administraţie

Administraţie

20 de troleibuze noi, complet electrice, produse de firma cu capital polonez Solaris, urmează să ajungă până în 2022 în Ploieşti, în cadrul unui proiect european derulat la nivel centralizat, de Ministerul Dezvoltării. Primarul Adrian Dobre a semnat marţi contractul de achiziţie, anunţând că 11 vehicule vor intra pe linia 44 şi 9 pe ruta 202 şi amintind că acest proiect va fi completat şi prin achiziţia de autobuze electrice şi travaie, tot din fonduri europene, în contextul în care Primăria mai derulează şi un contract-cadru pentru cumpărarea de autobuze diesel, din bugetul local.

Read more: A fost semnat contractul pentru 20 de troleibuze noi, la Ploieşti, din fonduri europene
Administraţie

După ani de zile de întârzieri, timp în care şi valoarea estimată a investiţiei s-a majorat, Consiliul Judeţean Prahova a găsit o soluţie pentru înlocuirea a două arzătoare de la CET Brazi, obligaţie de mediu asumată de autorităţi în baza parteneriatului cu Primăria Ploieşti şi operatorul de termoficare din municipiu, în contextul în care instalaţia şi prima parte din reţeaua primară de distribuţie a agentului termic se află în proprietatea CJ.

Read more: CJ Prahova solicită fonduri de la Ministerul Dezvoltării, pentru un proiect întârziat, de reducere...
Administraţie

Societatea HIDRO PRAHOVA SA a emis, vineri, o nouă informare pentru abonații și autoritățile locale din aria de operare, cu privire la calitatea apei distribuite.

Read more: HIDRO PRAHOVA SA – Buletin informativ privind calitatea apei în Prahova, emis în 3 iulie 2020
Administraţie

Liliana Băescu, antrenorul-coordonator al secției de gimnastică ritmică a CSM Ploiești, a anunțat, într-o postare pe pagina sa de Facebook, că va înceta colaborarea cu clubului municipal, detaliind și contextul în care a ajuns la această situație. Mai dureros, aceasta consideră că, în curând, secția pe care a coordonat-o va dispărea. }n replică, directorul CSM Ploiești susține că își dorește să găsească "o formulă de colaborare agreată de ambele părți".

Read more: Liliana Băescu, antrenorul-coordonator al secției de gimnastică ritmică a CSM Ploiești: "Ceea ce...
Administraţie

Promise de ceva vreme, voucherele de vacanţă sunt distribuite în această perioadă salariaţilor din Primăria Ploieşti, în baza unui regulament aprobat printr-o dispoziţie semnată de Adrian Dobre. Conform documentului, un tichet va avea valoarea de 1.450 de lei şi valabilitatea de un an de la data emiterii.

Read more: Angajaţii Primăriei Ploieşti vor primi în această lună voucherele de vacanţă
Administraţie

Cele zece autobuze diesel comandate de către municipalitatea ploieșteană, în cadrul contractului-cadru semnat cu furnizorul, ar fi fost refuzate de Primăria Sibiu. Primăria Ploiești a comandat cele zece autobuze existente în stocul furnizorilui și a plătit pentru 10 bucăți, urmând ca în cadrul contractului subsecvent să continue achiziționarea mijloacelor de transport public.

Read more: Exclusiv: Cele zece autobuze cumpărate de Primăria Ploiești au fost refuzate de Primăria Sibiu...
Administraţie

După întârzierile din contractul cu ADI pentru ridicarea deşeurilor, care periodic au lăsat Ploieştiul sub asediul gunoaielor de vreo doi-trei ani încoace, operatorul de salubritate Rosal e acuzat de autorităţile locale că are dificultăţi şi la activităţile de curăţenie a căilor publice, pentru care e în contract direct cu Primăria. În şedinţa de luni a forului legislativ, consilierul local PNL Gheorghe Popa a propus o inspecţie-fulger la garajul societăţii, reclamând că numărul de utilaje folosite de Rosal pentru curăţenia municipiului este mult mai mic decât cel pe care se angajase, în timpul licitaţiei, că îl va asigura.

Read more: Un consilier PNL Ploieşti a cerut o inspecţie la Rosal: "Să verificăm câte utilaje funcţionale mai...
Administraţie

La Sinaia se dă starul lucrărilor prevăzute în cadrul proiectului “Eficiență energetică și extindere iluminat în zona istorică – Sinaia”, finanțat din fonduri europene.

Read more: Proiect de aproape 2,5 milioane de euro, la Sinaia, pentru punerea în valoare a zonei istorice
Administraţie

Conferențiarul universitar doctor Mihai Cristian Apostolache a publicat lucrarea “Legea pentru alegerea autorităților administrației publice locale comentată și adnotată”, lucrare editată de prestigioasa Editură Universitară din București.

Read more: Carte unică despre legea privind alegerile locale, semnată de conf. univ. dr. Mihai Apostolache
Administraţie

Societatea HIDRO PRAHOVA SA a anunțat că apa distribuită în localitățile din aria de operare se încadrează în parametrii de potabilitate, conform cerințelor Legii 458/2002, cu modificările și completările ulterioare.

Read more: HIDRO PRAHOVA SA – Buletin informativ privind calitatea apei în Prahova, emis în 19 iunie 2020
Administraţie

Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Prahova pregăteşte un proiect-pilot, în colaborare cu Administraţia Serviciilor Sociale Comunitare din subordinea Primăriei Ploieşti, pentru atragerea unor fonduri consistente de la Uniunea Europeană şi sprijinirea câtorva zeci de copii ai căror părinţi sunt plecaţi la muncă în străinătate.

Read more: DGASPC Prahova ar putea atrage aproape un milion de euro pentru susţinerea copiilor ai căror...
Joomla SEF URLs by Artio