Administraţie

Administraţie

Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară Parteneriat pentru Managementul Deşeurilor Prahova a organizat vineri o şedinţă de lucru cu privire la situaţia salubrităţii din cele 36 de localităţi deservite de firma Rosal, în contextul în care cel puţin doi primari, din Ploieşti şi Blejoi, solicită rezilierea contractului. Autorităţile au analizat scenariul unei eventuale rezilieri, explicând că va fi nevoie de aducerea unui nou operator, pe perioadă determinată, timp în care cheltuielile de salubritate ar urma să fie suportate de primării şi recuperate de la cetăţeni printr-o nouă taxă. Primele semnale mai arată şi că, în aceeaşi eventualitate a unei rezilieri şi aduceri a unei firme noi, costurile pentru ridicarea deşeurilor ar putea să crească. Şi cei de la Rosal propun o nouă majorare de tarif, argumentând că de la semnarea contractului şi până acum au intervenit modificări majore.

Read more: Şedinţă pentru rezilierea contractului de salubritate cu Rosal. Vezi ce spun autorităţile şi...
Administraţie

Primarii din Ploieşti şi Blejoi cer rezilierea contractului cu Rosal pentru colectarea deşeurilor. Solicitarea a fost transmisă marţi, la cea mai recentă şedinţă a Asociaţiei de Dezvoltare Intercomunitară pentru Managementul Deşeurilor şi urmează să fie dezbătută vineri, în următoarea şedinţă a ADI.

Read more: Doi primari din Prahova cer rezilierea contractului cu Rosal pentru ridicarea gunoaielor
Administraţie

Primăria Ploieşti a anunţat că va organiza luni o sesiune de discuţii cu privire la activitatea de salubritate din municipiu. Autorităţile au transmis invitaţia către preşedinţii asociaţiilor de proprietari, dar spun că aşteaptă şi orice alt ploieştean interesat de subiect.

Read more: Primarul invită ploieştenii la o discuţie privind salubritatea municipiului
Administraţie

Reunit joi, Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Prahova a adoptat o hotărâre privind fondurile necesare pentru lucrări de reparaţii la infrastructura rutieră, în urma calamităţilor naturale de la finalul lunii mai şi începutul lui iunie. Pentru drumurile judeţene şi şoselele, podurile şi podeţele din 12 localităţi, autorităţile solicită de la Guvern peste 64 de milioane de lei. Sumele urmează să mai crească, în contextul în care se mai fac evaluări în alte 27 de localităţi din Prahova.

Read more: 128 de drumuri, 15 poduri şi 74 de podeţe au fost afectate de calamităţi în Prahova. Vezi cât ar...
Administraţie

Primăria Ploieşti a predat amplasamentul pentru construirea unei noi grădiniţe, cu două grupe, în zona de nord a municipiului, lângă Şcoal Generală "Grigore Moisil", în cadrul unui proiect finanţat de Ministerul Educaţiei.

Read more: Primăria Ploieşti a semnat actele pentru o grădiniţă nouă. Aceasta va fi construită lângă Şcoala...
Administraţie

Noul pasaj rutier peste calea ferată de lângă Gara Ploieşti Sud, în locul aşa-zisului pod de lemn, urmează să fie construit la Câmpina, adus pe bucăţi în Ploieşti şi asamblat începând din luna august. Autorităţile ploieştene au fost marţi în inspecţie atât pe şantierul de pe strada Depoului, cât şi la Câmpina, unde constructorul a luat în primire materialele necesare.

Read more: Inspecţie pe şantier la "podul de lemn". Asamblarea noului pasaj va începe la finalul verii
Administraţie

Revoltaţi din cauza întârzierilor salariale, aproape 200 de angajaţi ai Rosal Ploieşti au declanşat, luni, un protest spontan, strângându-se în curtea societăţii, solicitând să-şi primească banii şi aruncând cu gunoaie înspre sediu. Această zi de grevă se va reflecta şi în veniturile operatorului, reprezentanţii Primăriei Ploieşti anunţând astăzi că nu au semnat niciun proces-verbal şi, implicit, nu se va plăti nicio activitate pentru ziua respectivă.

Read more: Operatorul de salubritate din Ploieşti nu va fi plătit pentru ziua de luni, când angajaţii au fost...
Administraţie

Pe hârtie arată fantastic, dar mai rămâne să vedem când va putea să se materializeze! Primăria Ploieşti are un plan ambiţios pentru modernizarea zonei de lângă Hipodrom, în sudul municipiului, unde ar urma să apară o nouă grădiniţă, cu sală pentru gimnastică ritmică, un stadion de fotbal, cu pistă de atletism, un bazin olimpic de înot, locuri de joacă, o clădire administrativă şi 130 de case. Autorităţile au finalizat planul urbanistic zonal, iar acum se caută prin buzunare...

Read more: PUZ pentru modernizarea zonei din spatele Hipodromului Ploieşti. Primăria visează la un bazin...
Administraţie

Aprobată în decembrie 2018, odată cu restul dărilor către bugetul local pe 2019, taxa pe activităţile de jocuri de noroc a fost anulată de autorităţile ploieştene. În varianta iniţială, municipalitatea solicita 10.000 de lei pe an, pentru fiecare punct de lucru. După jumătate de an în care au perceput-o, reprezentanţii Primăriei au ajuns la concluzia că taxa e ilegală.

Read more: Taxă ILEGALĂ la Ploieşti! Autorităţile au anulat-o, după jumătate de an în care au perceput-o
Administraţie

Afectată de infiltraţii, după decenii întregi în care s-au făcut foarte rar, spre deloc, lucrări de reparaţii capitale, clădirea Halelor Centrale din Ploieşti este inclusă într-un proiect de reabilitare. Conducerea Hale şi Pieţe vrea să obţină finanţare de la Institutul Naţional de Patrimoniu, pentru modernizarea acoperişului.

Read more: Finanţare nerambursabilă pentru refacerea acoperişului la Halele Centrale din Ploieşti
Administraţie

Primăria Ploieşti se mai împrumută o dată la bănci pentru a avea bani de investiţii. Consiliul Local a aprobat contractarea unui împrumut bancar, în valoare totală de 140,7 milioane de lei, necesar pentru 11 obiective de investiţii, în condiţiile în care bugetul local pe 2019 nu are fonduri pentru modernizare.

Read more: Primăria Ploieşti se va împrumuta la bancă de 140 de milioane de lei. Vezi la ce vor fi folosiţi...
Joomla SEF URLs by Artio