Unul din trei absolvenți din Prahova NU a promovat Bacalaureatul

Written by Ioana POPA Category: Actual Created: Wednesday, 04 July 2018 12:23

rezultate bacRezultate foarte slabe, în Prahova, la sesiunea de vară a Bacalaureatului 2018. Potrivit situației înainte de contestații, doar 68,74% dintre candidații prezenți au luat medii peste 6.00, față de peste 76%, în 2017.

Din cei 4.735 de candidați din Prahova care s-au prezentat la examenele derulate săptămâna trecută, numai 3.255 au promovat Bacalaureatul, obținând cel puțin 5 la fiecare dintre probele scrise și media minim 6,00. Asta în timp ce 443 din totalul înscrișilor a absentat, iar trei au fost eliminați de la scris, pentru tentativă de fraudă, fiind prinși cu telefoane mobile asupra lor, în timpul examenului (VEZI DETALII).

În acest moment, rata de promovabilitate la nivel de județ, raportată la numărul de absolvenți prezenți, este de numai 68,74%. Anul trecut, înainte de contestații, rata de promovabilitate era de 76,58%.

La nivel național, la acest moment, rata de promovare este de 67,7%, față de 71,4%, înainte de contestații, în vara anului trecut.

Candidații mai au o șansă să ia Bac-ul cerând recorectarea lucrărilor, la una sau mai multe discipline. Potrivit noilor regulamente, însă, chiar și o diferență de sub 0,5 puncte este luată în calcul, iar notele pot să crească, după contestații, dar la fel de bine pot să scadă.

Contestaţiile pot fi depuse miercuri, până la ora 16.00, iar rezultatele finale vor fi anunțate luni, pe 9 iulie.

Contact

Pentru sesizări și ponturi, scrie-ne la adresa: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it., pe pagina de FACEBOOK a publicației, TWITTER sau GOOGLE PLUS.