Peste 1.000 de români au fost confirmați cu coronavirus până joi, într-o lună de la apariția primului caz pe teritoriul țării noastre. O problemă și mai mare este că peste 150 din cazuri au fost înregistrate în rândul angajaților din spitale, în general fiind infectați medici, asistente și infirmiere.

 

Informarea oficială transmisă joi arată că, potrivit datelor raportate din teritoriu către Institutul Național de Sănătate Publică - Centrul Național de Supraveghere si Control al Bolilor Transmisibile, în acest moment la nivel național sunt 153 de cadre medicale și personal auxiliar confirmate cu COVID-19, din totalul de 1.029 pacienți confirmați pozitiv la nivel național.

Este vorba despre 70 de medici, 50 de asistente, 15 infirmiere, o îngrijitoare și 17 angajați din personalul auxiliar al unor unități sanitare.

Repartiția acestor cazuri, pe județe, este următoarea: Arad –2, București –36, Constanța –1, Covasna – 5, Hunedoara – 12, Iași – 3, Neamț –  2, Suceava – 90 și Vrancea –  2.

Într-o analiză publicată de recorder.ro, jurnaliștii atrăgeau atenția că spitalele considerate în linia a doua sunt punctul slab al României, la acest moment, în lupta cu epidemia de coronavirus, întrucât cadrele medicale de acolo nu dispun de echipament suficient, dar se confruntă cu pacienți cu Covid-19 încă neconfirmați (VEZI DETALII).

Joomla SEF URLs by Artio