Prima reacție oferită de Raiffeisen Bank, după dezvăluirile privind golirea ATM-urilor din opt localități, printr-un atac al hackerilor

Written by Ioana POPA Category: Actual Created: Tuesday, 13 March 2018 11:57

O publicație locală dezvăluia, în urmă cu câteva zile, un incident petrecut acum un an și jumătate care a afectat zeci de bancomate ale Raiffeisen Bank, din mai multe orașe din România. O reacție din partea reprezentanților băncii a apărut abia acum.

Reprezentanții Raiffeisen Bank au precizat, pentru Știrile Pro Tv, că incidentul nu a adus prejudicii clienților băncii: "Am înregistrat un incident în septembrie 2016, iar organele de urmărire penală au început investigaţiile imediat, banca noastră cooperând cu acestea şi oferind toate informaţiile pe care le deţinea. Demn de subliniat este că niciun client al băncii nu a suferit niciun prejudiciu.”

Investigația este derulată de procurorii DIICOT Iași, de aproximativ un an, dar informații au apărut doar recent în spațiul public, după ce bzi.ro a intrat în posesia unui raport  realizat de o firmă rusă, specializată în consultanță împotriva fraudelor informatice, la solicitarea şefilor de la Raiffeisen Bank.

Hackerii care au acționat la momentul respectiv ar fi reușit, în timp record, să golească 32 de bancomate, din opt localități, inclusiv din Ploiești (VEZI DETALII).

Contact

Pentru sesizări și ponturi, scrie-ne la adresa: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it., pe pagina de FACEBOOK a publicației, TWITTER sau GOOGLE PLUS.