Actual

Actual

Ordinul comun emis de Ministerul Sănătății și Ministerul Educației, în perspectiva reluării cursurilor în unitățile de învățământ, se referă la regulile de respectat în școli și grădinițe, odată cu revenirea copiilor, dar stabilește, detaliat, și în ce condiții acestea vor putea fi suspendate, precum și protocolul de aplicat la apariţia unor cazuri suspecte sau confirmate.

Read more: ORDIN: Cursurile unei clase, suspendate la un caz confirmat // Copiii vor fi testați, cu acordul...
Actual

Prefectura Prahova a anunțat, vineri, că 28.000 din cele peste 32.000 de doze de vaccin anti-Covid care au ajuns în județ, până în prezent, au fost consumate, iar de la începutul campaniei au fost imunizate, cu ambele doze prevăzute în chemă, peste 4.000 de persoane programate la centrele din Prahova.

Read more: PRAHOVA: Peste 4.200 de persoane vaccinate anti-Covid și 28.000 de doze consumate până acum, în...
Actual

Începând cu 15 februarie, Ministerul Afacerilor Interne organizează o nouă sesiune de admitere în unitățile sale de învățământ. Pentru cei interesați să devină jandarmi în cadrul Jandarmeriei Române, SIE sau SPP vor fi scoase la concurs 400 de locuri.

Read more: ADMITERE 2021 | 400 de locuri în școlile de jandarmi. Sute de candidați, din opt județe, vor...
Actual

Poliția Dâmbovița a anunțat, joi dimineață, că de astăzi se poate circula din nou pe DJ 713 Transbucegi, pe sectorul între DN 71 și cabana Piatră Arsă, închis vinerea trecută.

Read more: DJ 713 Transbucegi, redeschis circulației la șase zile după avalanșa care a blocat sectorul DN 71...
Actual

Comitetul Național pentru Situații de Urgență (CNSU) a adoptat, miercuri, o hotărâre în care se regăsesc cele trei scenarii care vor fi aplicate odată cu reluarea activităților ce impun prezența fizică a preșcolarilor și elevilor în unitățile de învățământ.

Read more: Școli închise DOAR în localitățile carantinate. Cine va merge la cursuri chiar și în scenariul roșu
Actual

În a doua parte a lunii februarie vor avea loc înscriere pentru următoarea sesiune de admitere la Școala de Subofiţeri de Pompieri şi Protecţie Civilă „Pavel Zăgănescu” Boldeşti.

Read more: Școala de pompieri de la Boldești-Scăeni scoate la concurs 300 de locuri în sesiunea de admitere...
Actual

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a anunțat că estimările arată că în școli sunt așteptați, de luni, 8 februarie, 2,4 milioane de elevi, iar toți cei prezenți la cursuri vor fi obligați să poarte măști, ca de altfel și toate cadrele didactice.

Read more: Purtarea măștii va fi obligatorie, la școală, atât pentru elevi, cât și pentru cadrele didactice
Actual

Rata de infectare cu noul coronavirus calculată pentru perioada19 ianuarie - 1 februarie arată o scădere în Prahova faţă de precedentele raportări, media pe judeţ ajungând la 0,91 cazuri active la mia de locuitori, în scădere faţă de 0.96 la precedenta raportare. Şi mai vizibilă e scăderea când ne uităm că o singură localitate a mai rămas peste pragul de 3, iar alte opt mai depăşesc pragul de 1,5.

Read more: #coronavirus - Rata de infectare e în scădere în Prahova, cu o singură comună rămasă peste pragul...
Actual

Elevi, profesori și dascăli așteaptă ca, în cursul acestei zile, autoritățile centrale să ia și să anunțe o decizie referitoarea la redeschiderea școlilor și a grădinițelor, începând din 8 februarie. Numai că argumentele în favoarea acesteia, anunțate la începutul acestei luni, pică rând pe rând. Pe de-o parte, vaccinarea personalului va începe, în cel mai fericit caz, la finalul acestei luni, iar testarea elevilor nu pare posibilă, cel puțin nu prin medicii și asistenții cabinetelor școlare.

Read more: Decizia privind redeschiderea școlilor va fi luată astăzi. Vaccinarea profesorilor și testarea...
Joomla SEF URLs by Artio