Actual

Actual

Peste 4.500 de candidați au participat la admiterea la liceu, în județul Prahova, dar nu toți pot răsufla ușurați după repartizarea computerizată ale cărei rezultate au fost anunțate miercuri dimineață. Unii dintre ei nu au ocupat loc la clasa a IX-a, deși au au avut medii peste 6.00 sau chiar peste 7.00.

Read more: MEN a afișat rezultatele repartizării computerizate în cadrul ADMITERII 2019
Actual

Un ciclon periculos va lovi România în zilele următoare, informează România TV. La sfârşitul acestei săptămâni, gradul de instabilitate atmosfericã va fi accentuat în cea mai mare parte a ţării şi se va manifesta prin înnorãri, averse ce vor avea şi caracter torenţial, descãrcãri electrice şi intensificãri de scurtã duratã ale vântului. Cantitãţile de apã vor fi local mai însemnate, cu precãdere în sud şi est şi va cãdea grindină.

Read more: Se strică vremea în toată ţara. Un ciclon periculos va lovi România în zilele următoare
Actual

Simona Halep s-a calificat pentru prima dată în finala Wimbledon, cel mai important turneu de grand slam. Simona Halep s-a impus în fața jucătoarei Elina Svitolina cu 6-1 în primul set, iar în al doilea set cu scorul de 6-3.

Read more: Simona Halep victorie de excepție la Wimbledon: „Este unul dintre cele mai frumoase momente din...
Actual

Casa Naţională de Asigurări de Sănătate (CNAS) a anunţat că platforma informatică a asigurărilor de sănătate este indisponibilă, astfel că toate serviciile medicale, medicamentele şi dispozitivele medicale se acordă în regim off-line. Anunțul conducerii CNAS vine în condițiile în care medicii reclamă că, de la începutul lunii, sistemul a fost mai mult blocat, iar în iunie Societatea Națională pentru Medicina Familiei transmitea, printr-o scrisoare deschisă, un semnal de alarmă legat de probleme din PIAS.

Read more: Platforma informatică a CNAS este blocată
Actual

În Prahova a fost înregistrat vineri şi confirmat oficial miercuri primul focar de pestă porcină africană, ceea ce aduce o sumedenie de măsuri şi restricţii noi. Îngrijorarea multor prahoveni se leagă de posibilitatea începerii unei campanii de "ucidere preventivă", aşa cum s-a întâmplat în alte judeţe, pentru a preveni răspândirea virusului, însă autorităţile judeţene dau asigurări că, pentru moment cel puţin, nu se pune problema unei astfel de măsuri. Autorităţile avertizează şi că, pe o rază de 10 kilometri faţă de focar, sacrificarea porcinelor e interzisă, fără acordul DSV, la fel şi transportul, încercând astfel să prevină un "val" masiv de tăieri. Tot pentru a preveni instalarea panicii, autorităţile prahovene au început de astăzi o campanie de informare a populaţiei din comunele vizate.

Read more: Vor fi sacrificaţi porcii din gospodării? Anunţul autorităţilor din Prahova după confirmarea...
Actual

După confirmarea oficială a primului focar de pestă porcină din judeţ, conducerea Direcţiei Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor Prahova anunţă că urmează să primească mai multe teste pentru depistarea rapidă a virusului, considerate extrem de utile în contextul în care, conform avertismentului autorităţilor, "succesul pentru combaterea bolii ţine de viteza de intervenţie şi fiecare zi e importantă".

Read more: Autorităţile din Prahova aşteaptă să primească 2000 de teste pentru pesta porcină
Actual

Comitetul Local pentru Supravegherea Bolilor reunit luni, la prânz, la Ploiești, ca urmare a confirmării primului focar de pestă porcină africană din județul Prahova, într-o gospodărie din Poienarii Burchii (VEZI DETALII), a stabilit zona de protecție și zona de supraveghere, respectiv măsurile care trebuie adoptate în localitățile vizate de restricții impuse pentru prevenirea răspândirii virusului.

Read more: Restricții în zeci de localități din Prahova, Ilfov și Dâmbovița, după confirmarea focarului de...
Actual

Cinci descinderi au loc, miercuri dimineață, în localitățile prahovene Scorțeni, Cocorăștii Mislii și Blejoi. Mai multe persoane vor fi conduse la audieri.

Read more: Hoți săltați de mascați, miercuri dimineață. Percheziții inclusiv la un parc petrolier din Prahova
Actual

Poliţiştii din Prahova au descoperit un veritabil arsenal de luptă, în timpul unor percheziţii derulate marţi, la 11 adrese, la persoane bănuite că ar fi intrat cu armele în curţile unor ploieşteni din cartierul Mimiu. 10 suspecţi au fost aduşi la audieri. Percheziţiile s-au derulat în Prahova şi Ilfov.

Read more: Săbii, pistoale şi cuţite de vânătoare descoperite de poliţişti în timpul unor percheziţii la...
Actual

După ani întregi de pauză, ploieştenii au posibilitatea să participe la pariuri sportive în incinta Hipodromului. Casa de pariuri Fortuna a deschis, în tribuna principală, o agenţie, în cadrul unei colaborări mai vechi cu Clubul Sportiv Municipal. Aceasta a devenit activă începând de sâmbătă, odată cu Derbyul de Trap al României, iar reprezentanţii casei de pariuri au anunţat că iubitorii de pariuri hipice vor avea posibilitatea să parieze aici în ziua curselor, oferta fiind mai bogată decât cea disponibilă în aplicaţia online.

Read more: Fortuna a deschis o agenţie de pariuri la Hipodromul Ploieşti, aşteptată de peste 10 ani
Joomla SEF URLs by Artio