Actual

Actual

Procurorii din cadrul Secției pentru Invsetigarea Infracțiunilor din Justiție au anunțat, luni seară, trimiterea în judecată a unui dosar care îi vizează pe fostul șef al DNA Ploiești, Lucian Onea, și pe Mircea Negulescu, fost subaltern al acestuia și, anterior, procuror în cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Ploiești.

Read more: Lucian Onea și Mircea Negulescu au fost trimiși în judecată
Actual

Extinderea virusului de pestă porcină africană în judeţul Prahova ar putea determina autorităţile să înceapă uciderea preventivă a porcilor din gospodării. Măsura, până acum evitată, cu toate că au existat mai multe focare, ar putea fi luată în cel puţin două sate din comune diferite, pentru a împiedica răspândirea bolii la alte animale sănătoase.

Read more: În Prahova ar putea începe sacrificarea porcilor din gospodării, din cauza pestei. Vezi unde!
Actual

Reunit luni după-amiază, Centrul Local de Combatere a Bolilor Prahova a adoptat noi măsuri, după extinderea virusului de pestă porcină africană. Mai multe localităţi intră în zonele de protecţie şi de supraveghere, calculate pe o rază de 3, respectiv 10 kilometri faţă de focarele confirmate.

Read more: Mai multe localităţi din Prahova au fost incluse azi în zona de protecţie pentru pesta porcină,...
Actual

Municipiul Ploieşti intră în zona de supraveghere pentru pesta porcină africană, după ce la câţiva kilometri distanţă, în Târgşoru Vechi, a fost confirmat cel puţin un focar. Asta aduce o serie de restricţii pentru populaţie şi de obligaţii pentru autorităţile locale, care nu au participat la niciuna dintre şedinţele Centrului Local de Combatere a Bolilor.

Read more: Ploieştiul intră în zona de supraveghere la pesta porcină africană
Actual

O persoană a ajuns de urgenţă la spital, după ce a fost rănită într-un accident rutier produs duminică după-amiază, în jurul orei 16.15, în Ploieşti, la intersecţia străzilor Gheorghe Doja şi Transilvaniei.

Read more: Accident în Ploieşti, după ce un şofer a trecut pe roşu. O victimă a ajuns la spital
Actual

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis o informare meteo de instabilitate atmosferică pentru întreaga ţară. Avertizarea ANM intră în vigoare sâmbătă la ora 13.00 şi va fi valabilă până luni seara.

Read more: Avertizare meteo: Trei zile de ploi şi vijelii puternice în România
Actual

Accident bizar, sâmbătă dimineaţă, pe Aleea Godeanu din Ploieşti, în zona de vest a municipiului! Două persoane au ajuns la spital, după ce maşina în care se aflau s-a izbit într-un stâlp de electricitate.

Read more: FOTO - Două persoane au ajuns la spital după ce maşina în care se aflau s-a izbit într-un stâlp,...
Actual

Centrul Local pentru Combaterea Bolilor Prahova s-a reunit vineri, după ce au fost confirmate oficial noi focare de pestă porcină în judeţ, numărul total al acestora ajungând astfel la 6. Deşi fenomenul se extinde, autorităţile judeţene anunţă că, pentru moment cel puţin, nu vor fi ucişi preventiv şi porcii din alte gospodării. N-au scăpat la fel de uşor animalele din gospodăriile în care a fost găsit virusul. Numai în ultimele ore, 41 de porci au fost asomaţi şi duşi în gropi comune.

Read more: 6 focare de pestă porcină în Prahova. Autorităţile anunţă că nu se vor face "ucideri preventive"
Actual

Prefectura Prahova a informat, vineri, că analizele de laborator au confirmat cinci noi focare de pestă porcină africană în Prahova, patru în gospodării din Poienarii Burchii și Târgșorul Vechi, iar unul după depistarea unui porc mistreț bolnav, la Poienarii Burchii.

Read more: Cinci noi focare de pestă porcină africană confirmate în Prahova!
Joomla SEF URLs by Artio