Actual

Actual

Ministrul Agriculturii, Petre Daea, a explicat, miercuri, la un post central de televiziune, de ce sistemul antigrindină nu a putut combate fenomenul ieri după-amiază. Acesta susține că au fost lansate rachete, dar că ele nu acționează la o altitudinea mare la care s-au aflat norii care au provocata grindina.

Read more: Cum explică ministrul Agriculturii fenomenele meteo de marți după-amiază: "Sistemul antigrindină a...
Actual

Jumătatea sudică a țării a intrat, la ora 10.00, sub cod galben de vânt, valabil până la ora 21.00. Inspectoratul Județean pentru Situații de Urgență a emis un mesaj de alertare a populației cu privire la fenomenele meteo periculoase care vor fi înregistrate pe parcursul acestei zile.

Read more: Cod galben de vânt în sudul și sud-estul țării, până la ora 21.00. ISU Prahova: "Adăpostiți-vă în...
Actual

Semne de poluare cu produs petrolier au apărut, marți după-amiază, în apele pârâului Dâmbu, ca urmare a ploii torențiale. Ministrul Mediului, Grațiela Gavrilescu, a anunțat identificarea vinovatului, dar și a cauzelor incidentului.

Read more: Poluare cu produs petrolier pe Dâmbu. Reacția ministrului Mediului
Actual

Ministrul Mediului, Grațiela Gavrilescu, a anunțat că suprafețe mari de culturi au fost afectate de grindina care a căzut, marți după-amiază, în estul și sudul județului Prahova (VEZI DETALII). Asta deși zona ar fi sub protecția sistemului antigrindină.

Read more: Ministrul Mediului cere DEMISII după codul portocaliu de marți. Grindina a făcut prăpăd în...
Actual

Superstiţia care spune că vremea de Florii se repetă şi de Paşte nu s-a aplicat şi în acest an, când Sărbătorile Pascale au fosf marcate, în majoritatea regiunilor, de o înrăutăţire a vremii. Înrăutăţirea continuă, iar meteorologii anunță un ciclon peste România de 1 mai, care va aduce ploi, descărcări electrice, grindină şi chiar ninsori şi lapoviţă la munte. 

Read more: Vreme urâtă de 1 mai. Un ciclon aduce ploi, descărcări electrice, grindină şi chiar ninsori şi...
Actual

Un egiptean de 32 de ani a fost reținut în Dâmbovița, de polițiștii din cadrul Serviciului de Investigații Criminale, individul fiind bănuit de comiterea mai multor infracțiuni de șantaj.

Read more: Egiptean reținut după șantajarea unei persoane din Băicoi. I-ar fi cerut victimei 6.000 de dolari...
Actual

Salvamontiștii din Bușteni au fost solicitați, luni după-amiază, pe trasee din apropierea stațiunii, de turiști care s-au confruntat cu probleme medicale grave în timpul drumețiilor.

Read more: Urgențe medicale, luni, pe traseul spre Diham și în zona Urlătoarea. Intervenții de urgență ale...