Actual

Actual

Ministrul Educației, Ecaterina Andronescu, a semnat, luni, un ordin prin care modifică radical calendarul admiterii la liceu în anul 2019. Documentul a fost aprobat după ce, potrivit vechii planificări,  au început înscrierile pentru probele de aptitudini. Reprezentanții părinților și sindicaliștii critică decizia luată de ministru atât de târziu și acuză chiar că ar fi ilegală.

Read more: DOCUMENT OFICIAL - Ecaterina Andronescu a bramburit admiterea la liceu. Vezi noul calendar pentru...
Actual

115 descinderi  au loc, marți dimineață, în București și în județele Constanța, Călărași, Dâmbovița, Argeș, Ilfov, Tulcea, Prahova, Brașov, Brăila, Buzău, Vâlcea, Giurgiu și Maramureș.  În paralel, acțiuni similare sunt derulate în Italia, Spania, Franța și Ungaria, într-un dosar cu caracter transfrontalier pornit de la o anchetă derulată a Constanța. Operațiunea vizează o grupare formată din sute de persoane, traficanți de pește. De altfel, până acum, 30 de tone de marfă improprie consumului, care ar fi trebuit să ajungă pe piața din România, a fost confiscată și distrusă.

Read more: Zeci de tone de pește impropriu consumului, care ar fi trebuit să ajungă pe piața din România,...
Actual

Reprezentanții IJP Prahova au transmis, luni, un punct de vedere potrivit căruia la nivelul instituției nu a fost recepționată vreo înștiințare cu privire la aplicarea unei amenzi judiciare pentru șeful Poliției județene. Aceștia explică și de ce martorul pentru care fusese emis mandat de aducere, în procesul Ghiță - Bădescu, nu a fost dus, luni, în fața instanței (VEZI DETALII).

Read more: Precizările Poliției Prahova, privind amenda aplicată de ÎCCJ șefului instituției
Actual

Luni s-a judecat, la Colmpletul de cinci judecători, un nou termen în apelul declarat de procurori față de hotărârea anterioară a ÎCCJ, privind achitarea lui Sebastian Ghiță, fost deputat de Prahova, și Iulian Bădescu, fost primar al Ploieștiului. Patru martori ar fi trebuit audiați astăzi, dar unul dintre ei, deși trebuia adus cu mandat, nu ar fi ajuns la instanță. Prin urmare, magistrații ar fi decis amendarea șefului IJP Prahova.

Read more: Șeful IJP Prahova, amendat de Înalta Curte. Un martor nu a fost adus, luni, la termenul din...
Actual

Reprezentanții Școlii de Subofiţeri de Pompieri şi Protecţie Civilă „Pavel Zăgănescu” Boldești au anunțat că unitatea de învățământ va organiza o nouă sesiune de admitere abia la începutul anului viitor. La fel se va întâmpla și a Școala de Agenți de Poliție "Vasile Lascăr" din Câmpina.

Read more: Peste 1000 de locuri disponibile la următoarea sesiune de admitere, în școlile postliceale ale MAI...
Actual

Înscrie-te în #supercursafaptelorbune, primul Semimaraton filantropic din Ploieşti! Este mesajul cu care organizatorii prmovează semimaratonul caritabil care va avea loc pe 9 iunie, la Parcul Municipal Vest. O parte din încasări urmează să fie împărţită către mai multe proiecte ale ONG-urilor susţinute în cadrul evenimentului, iar doritorii au şi posibilitatea să facă donaţii suplimentare.

Read more: Semimaraton caritabil, în iunie, la Parcul Municipal Vest din Ploieşti
Actual

Poliţia Prahova a derulat, joi, o acţiune amplă pe drumurile publice, axată în special pe verificarea firmelor care fac transport de persoane. În urma verificărilor, au fost aplicate peste 170 de sancţiuni, dintre care 36 pentru şoferii acestor microbuze de călători.

Read more: Amenzi pentru şoferii care fac curse de persoane, în urma unei acţiuni tematice derulate de...
Actual

În Hessa s-a deschis prima porțiune de autostradă pentru tiruri care circulă cu electricitate din instalații de deasupra carosabilului. Este primul drum de mare viteză electrificat din germania, iar nemții intenționează ca sistemul să fie introdus și pe alte autostrăzi, dacă se va dovedi un succes. Între timp, România este codașa Europei la capitolul infrastructură. La finalul lui 2018, România avea doar 823 de km de autostrăzi. Deși considerată o prioritate încă din 1938, de exemplu, autostrada București - Brașov este, și astăzi, doar un vis frumos pentru români, fie ei șoferi de rând sau investitori care se bazează pe acest obiectiv.

Read more: Nemții au inaugurat prima autostradă electrificată. Românii se chinuie din 1938 să construiască...
Actual

Incident în centrul municipiului Ploieşti. Un şofer sancţionat pentru o parcare neregulamentară s-a mai ales cu o sancţiune, după ce a fost prins în timp ce încerca să scoată singur dispozitivul pus de SGU pentru blocarea roţii.

Read more: Şofer prins de Poliţia Locală în timp ce încerca să-şi scoată singur dispozitivul de blocare a roţii