Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a anunțat că profesorii vor stabili, în funcție de evaluările la fiecare clasă în parte, de câte ore remediale va fi nevoie pentru recuperarea materiei pierdute în lunile în care cursurile au avut loc exclusiv on-line. Oficialul estimează că media va fi de 5 ore pe săptămână și a anunțat că a propus ca fiecare dascăl să fie plătit, pentru acestea, cu până la 100 lei/oră.

 

Cîmpeanu a făcut apel la dascăli, profesori și elevi, subliniind importanța fiecăruia în procesul de recuperare a materiei pierdute, care va începe odată cu reluarea cursurilor fizice în învățământul preuniversitar. “Avem nevoie de cooperarea fiecărui cadru didactic pentru a susține acele acte remediale pentru a recupera ce s-a pierdut în școala online. E nevoie de solidaritate între elevi, profesori și părinți mai mult ca oricând. (…) Sunt situații în care elevii au pierdut mai mult sau în care elevii au asimilat mai mult și numărul de ore va fi mai mic. (…) Orele de recuperare vor fi organizate de Ministerul Educației, inspectorate școlare, însă ajung la profesori, pentru că pierderile au fost neuniforme și diferă la școală la școală, de la elev la elev. Pot identifica aceste pierderi doar profesorii, în urma unor evaluări se poate vedea cât a pierdut elevul”, a declarat Sorin Cîmpeanu, pentru Digi 24.

Ministrul a propus și motivarea dascălilor printr-o remunerație cre poate ajunge, de exemplu, în cazul unui profesor cu 25 de ani vechime, la 100 lei/oră.

Decizia finală privind redeschiderea școlilor din data de 8 februarie va fi luată pe 2 februarie, după reevaluarea situației pandemice. În orice caz, cu prioritate vor reveni în unitățile de învățământ copiii de grădiniță, elevii din clasele primare și cei din anii terminali, iar cele trei scenarii propuse exclus învățământul hibrid. Unitățile din învățământul preuniversitar vor mai fi închise complet numai în localitățile în care se va depăși o rată de infectare de 6 cazuri active la mia de locuitori.

Ilustrație arhivă

Joomla SEF URLs by Artio