liceul nichita stanescu ploiestiO profesoară de la Colegiul Naţional „Nichita Stănescu" din Ploieşti a refuzat cei 150 de euro de la Ministerul Educaţiei, primiţi în cursul zilei de marţi, motivând că aceşti bani pot fi consideraţi „mită electorală".

Cătălina Dumitrescu este profesoară de fizică, cu o experienţă de 32 de ani în sistemul de învăţământ. În cursul zilei de marţi, profesoara a primit vestea de la colegi şi de la director că profesorii au primit pe card cei 150 de euro de la Ministerul Educaţiei.

„Nu am de ce să-i iau, pentru că sunt mită electorală. Nu am cerut aceşti bani. Eu nici nu ştiam că poţi primi bani prin legea educaţiei", a spus Cătălina Dumitrescu.

Banii reprezintă o sumă forfetară sunt destinaţi dezvoltării carierei didactice – achiziționării de cărți, materiale didactice sau participare la cursuri și conferințe. Cei 150 de euro sunt viraţi direct în conturile dascălilor sau pot fi ridicați de la Inspectoratul Şcolar Judeţean. Aproximativ 9.000 de profesori dar și personal nedidactic auxiliar beneficiază, în Prahova, de acești bani. 

Mai multe AICI

 

Joomla SEF URLs by Artio