Ministrul Educaţiei, Ecaterina Andronescu, a anunţat, luni seară, că din toamnă ar putea fi introdusă limitarea numărului de elevi dintr-o clasă, la cel mult 25.

 

Ministrul a invocat presiunea exercitată pe școlile considerate bune. În anumite unități de învățământ ajung să învețe chiar și 35 de copii într-o singură clasă, în timp ce altele nu reușesc să atragă nici măcar 15 copii/ serie.

"Sunt copii din ce în ce mai puţini în şcolile din România. Şi atunci trăim următorul fenomen: şi datorită faptului că şcoala românească este polarizată, adică sunt şcoli cu performanţe foarte bune, pot intra în orice competiţie fără să ne temem că vom pierde, şi şcoli cu performanţe slabe, părinţii fac o presiune extraordinară pe şcolile bune. Ceea ce este foarte normal pentru că orice părinte şi-ar da copilul la o şcoală bună. Şi-atunci suntem în situaţia în care în şcolile în care se depopulează să avem puţini elevi şi să avem foarte mulţi elevi, 30-35 de elevi în clasă, în şcolile foarte bune. Încercăm să găsim soluţii în aşa fel încât să nu mai ajungem aici. Şi-am început de acum pentru că în curând, vom avea probabil săptămâna aceasta cifra de şcolarizare pentru anul următor aprobată, sper să nu mai trecem dincolo de 25 de elevi în clasă. Este o măsură care este posibilă în sistemul românesc de învăţământ şi după părerea mea este absolut necesară", a declarat Ecaterina Andronescu, la Realitatea Tv.

De anul viitor va începe și extinderea învățământului obligatoriu, care va ajunge să includă și doi ani de grădiniță, dar și ultimii doi ani de liceu.

Joomla SEF URLs by Artio