Actual

Actual

Deși, la modul general, rata infracționalității în Prahova este în scădere, în ultimii, ani, situația din 2019, prezentată în bilanțul Inspectoratului Județean de Poliție, scoate în evidență aspecte îngrijorătoare.

Read more: Rata infracțiunilor cu violență a crescut alarmant, în 2019, în județul Prahova
Actual

Inspectoratul Județean de Poliție Prahova a dedicat, evenimentelor rutiere, un capitol important din bilanțul activității instituției pe anul 2019, consemnând un număr în creștere a numărului de accidente, dar totodată a scădere a cazurilor soldate cu persoane decedate sau rănite grav. Polițiștii au observat că, de cele mai multe ori, tragediile se produc pe fondul neacordării de prioritate, dar și din cauza abaterilor comise de pietoni sau bicicliști, și subliniază că aglomerația constantă de pe Valea Prahovei și creșterea numărului de mașini contribuie la evoluția problematicii rutiere.

Read more: Neacordarea de prioritate, cea mai frecventă cauză a accidentelor produse anul trecut, în Prahova....
Actual

Didi Neagoe, jurnalist ploieștean, operator de imagine, tatăl baschetbalistului Mircea Neagoe și un om complet îndrăgostit de sport, trece prin momente cumplite. Recent, a fost diagnosticat cu o boală gravă și are mare nevoie de sânge.

Read more: Apel pentru Didi Neagoe! Tatăl baschetbalistului ploieștean Mircea Neagoe a fost diagnosticat cu o...
Actual

Într-o singură zi, polițiștii Biroului Drumuri Naționale și Europene care au acționat pe raza județului Prahova, în cadrul campaniei TRUCK&BUS ,au aplicat aproape 150 de sancțiuni.

Read more: Șoferii de camioane și microbuze care au trecut prin Prahova au încasat amenzi pe bandă rulantă
Actual

Cei mai buni elevi la Informatică din toată țara se află, în aceste zile, la Ploiești, pentru a participa la InfO(1) Cup. Competiția organizată de Centrul Județean de Excelență Prahova, în parteneriat cu Colegiul Național “Ion Luca Caragiale” Ploiești, se află la a patra ediție.

Read more: InfO(1) Cup: Singurul concurs internațional de informatică din România adresat juniorilor...
Actual

Autorităţile din Prahova au confirmat oficial înregistrarea unor noi cazuri de pestă porcină africană. La fel ca săptămâna trecută, sunt două focare la porcii din gospodăriile oamenilor şi mai multe cazuri de mistreţi găsiţi bolnavi.

Read more: Nicio săptămână fără noi focare de pestă. Prezenţa virusului, confirmată la mai mulţi porci...
Actual

Serviciul Județean de Ambulanță Prahova a primit, în 2019, cel mai mare număr de solicitări din ultimii 10 ani, echipajele fiind chemate la 140.371 de solicitări.

Read more: O solicitare la cel mult patru minute, pentru Ambulanța Prahova! Serviciul a bătut recordul, în 2019
Actual

Două lunii ultramoderne de laparoscopie Storz 3D şi 4 K au intrat, recent, în dotarea Secției Chirurgie II a Spitalului Județean de Urgență Ploiești, fiind la dispoziția medicilor pentru efectuarea de intervenții minim invazive, care permit o recuperare mult mai rapidă a pacientului.

Read more: Spitalul Județean Ploiești a fost dotat cu linii laparoscopice 3D
Actual

Deputatul de Prahova Graţiela Gavrilescu, fost ministru al Mediului, a anunţat că va depune săptămâna viitoare trei proiecte de modificare legislativă, vizând inclusiv înăsprirea pedepselor din Codul penal, pentru combaterea defrişărilor şi întărirea capacităţii de control a statului, în contextul în care Comisia Europeană tocmai a transmis un avertisment ţării nostre în această privinţă.

Read more: Fostul ministru al Mediului propune trei modificări legislative pentru combaterea defrişărilor
Joomla SEF URLs by Artio