Actual

Actual

Ministrul Educației, Ecaterina Andronescu, a prezentat, marți, structura anului școlar 2019 - 2020, care urmează a fi aprobată prin ordin. După consultările cu reprezentanții sindicatelor, ai părinților și ai elevilor, MEN a decis ca vacanța de vară să fie scurtată cu o săptămână. De asemenea, se menține ideea ca semestrul I să se încheie la vacanța de iarnă, și nu în februarie, cum s-a întâmplat de la împărțirea pe semestre.

Read more: Vacanța de vară din 2019, mai scurtă cu o săptămână. Ministerul Educației elimină și vacanța...
Actual

Meteorologii avertizează că, după încă două zile cu vreme frumoasă, mediile pe timpul zilei vor scădea până aproape de pragul de îngheț, în timp ce noaptea, în unele regiuni, termometrele vor indica -8 sau poate chiar -10 grade Celsius. Vestea bună este, însă, că această perioadă va fi una scurtă, iar valorile termice vor crește din nou, în cursul săptămânii viitoare.

Read more: Primăvară și nu prea. În weekend, maximele scad sub 4 grade Celsius
Actual

În mediul on-line apar tot mai des, în ultima vreme, imagini cu șoferi care comit abateri grave, în unele cazuri punând în pericol siguranța și viața celorlalţi participanți la trafic. Surprinse de camere de bord sau cu telefoane mobile, înregistrările ajung în spațiul public, dar rareori protagoniștii sunt sancționați. Cel mult, publicarea imaginilor poate reprezenta un avertisment pentru alți conducători auto, să se ferească de aceste "specimene" periculoase.

Read more: VIDEO - Un taximetrist din Ploiești blochează o mașină în trafic și aproape provoacă un accident...
Actual

Curtea de Apel Ploiești și-a prezentat, în data de 18 februarie 2019, bilanțul activității pentru anul 2018, în prezența președintelui Consiliul Superior al Magistraturii, judecătorul Lia Savonea și a reprezentanților instanțelor arondate CA Ploiești, respectiv judecătoriile și tribunalele din județele Dâmbovița, Buzău și Prahova. Alături de magistrați, la eveniment au participat reprezentanți ai Inspectoratului Județean de Poliție Prahova, Jandarmeriei, Baroului Prahova și un număr important de invitați care au umplut sala Marea Unire din cadrul Palatului Culturii din Ploiești.

 

Read more: CA Ploiești, bilanț 2018. Judecătorul Andra Corina Botez, președintele instituției: „Creșterea...
Actual

Un bărbat a fost rănit grav, luni seară, în urma unui accident petrecut pe DN 1, în dreptul localității prahovene Potigrafu. Victima a murit la scurt timp după impact.

Read more: Accident mortal pe DN 1. Un pieton a fost izbit în plin când a sărit peste separatorul de sens...
Actual

Un incendiu violent izbucnit la Jugureni, în jurul orei 1.00, a distrus o locuință întreagă. Din nefericire, evenimentul s-a soldat și cu o victimă, pompierii găsind, după efectuarea recunoașterii, trupul neînsuflețit al unei femei.

Read more: Femeie găsită decedată într-o locuință mistuită de flăcări, la Jugureni
Actual

28 de prahoveni infectați cu virus gripal au murit în acest sezon. Cel mai recent deces a survenit duminică, fiind anunțat, luni dimineață, de Centrul Național de Supraveghere și control al Bolilor Transmisibile.

Read more: Un nou deces cauzat de gripă a fost confirmat în Prahova. Bilanțul a ajuns la 28 de cazuri
Actual

Aproape 30 de persoane au avut nevoie, sâmbătă și duminică, de asistență din partea salvamontiștilor din Sinaia, în cele mai multe cazuri fiind vorba despre turiști care au suferit accidente grave pe pârtii.

Read more: Avalanșă de accidente grave, la Sinaia. Salvamont: "Bine că s-a inventat casca pentru schi, că...