Sâmbătă, 25 Noiembrie 2017
 

Actual

Un mort și trei răniți, azi-noapte, pe DN 72, după ce două mașini s-au făcut praf (FOTO)

Written by Ioana POPA  |  Created on Saturday, 25 November 2017 10:34  |  Category: Actual

O persoană și-a pierdut viața și alte două au fost rănite după un accident înfiorător petrecut în noaptea de vineri spre sâmbătă, aproape de ora 00.00, pe DN 72.

Admitere fără limită de înălțime, la Școala de Poliție. Care sunt noile criterii, valabile din 2018

Written by Ioana POPA  |  Created on Friday, 24 November 2017 14:29  |  Category: Actual

Admiterea la unitățile de învățământ ale MAI se va desfășura după reguli noi, din 2018. Proba practică va consta într-un traseu aplicativ care va elimina criteriul înălțimii, unul constatat, în ultimii ani, pentru că era considerat discriminatoriu. Modificări au fost aduse și în privința concursurilor pentru ocuparea de posturi vacante.

Cele 37 de percheziții derulate, joi, de polițiștii prahoveni, au adus 30 de persoane la audieri, iar cercetările continuă. La adresele vizate de descinderi, oamenii legii au găsit sute de mii de țigări de contrabandă.

Sute de amenzi date miercuri, în Prahova și Dâmbovița, în timpul unei razii pe drumurile naționale

Written by Ioana POPA  |  Created on Thursday, 23 November 2017 09:10  |  Category: Actual

Acțiunea comună a polițiștilor din Prahova și Dâmbovița, împreună cu reprezentanți ai Registrului Auto Român, derulată miercuri pe DN 1A, DN 72, DN 71 și DJ 720, s-a lăsat cu peste 600 de amenzi, atât pentru șoferi, cât și peste bicicliști și pietoni.

Contrabandiștii, din nou în vizor. Zeci de percheziții au loc, joi, în Prahova, Dâmbovița și Călărași

Written by Ioana POPA  |  Created on Thursday, 23 November 2017 08:11  |  Category: Actual

Acțiune de amploare, joi dimineață, a polițiștilor prahoveni, în colaborare cu cei din cadrul Direcției Operațiuni Speciale a IGPR. Zeci de percheziții se derulează în trei județe, pentru destructurarea unei grupări specializate în contrabandă cu țigări.

Modificări radicale în Codul muncii, de la 1 ianuarie 2018. Amenzi usturătoare pentru munca la negru

Written by Ioana POPA  |  Created on Thursday, 23 November 2017 06:02  |  Category: Actual

Contractele de muncă vor fi modificate, în următoarea perioadă, pentru a fi adaptate în vederea trecerii contribuțiilor de la angajat la angajator. Acestea nu sunt, însă, singurele schimbări care vor intra în vigoare de la 1 ianuarie 2018, în domeniu. Codul muncii va introduce obligativitatea condicii de prezență și va stabili amenzi usturătoare pentru angajatorii care folosesc munca la negru ori nu au în permanență asupra lor copii după contractele de muncă.

Primăria Ploieşti va amenaja două căsuţe ale lui Moş Crăciun în această iarnă

Written by Anca Visan  |  Created on Wednesday, 22 November 2017 13:14  |  Category: Actual

casuta mos craciunDupă o perioadă în care au existat multe necunoscute, conducerea Primăriei Ploieşti pare să fi definitivat în ultimele câteva zile toate aspectele legate de activităţile festive pe care le va organiza în perioada sărbătorilor de iarnă. În acest an, în centrul municipiului va fi amenajat un târg de Crăciun, va exista un patinoar în aer liber şi vor fi amplasate două căsuţe ale lui Moş Crăciun, unde copiii din oraş vor putea veni pentru a primi cadouri.

Președintele Klaus Iohannis vine miercuri, la Ploiești, pentru dezbaterea "Orașele României la 100 de ani de la Marea Unire"

Written by Ioana POPA  |  Created on Wednesday, 22 November 2017 09:39  |  Category: Actual

Dezbaterea "Orașele României la 100 de ani de la Marea Unire" va avea loc miercuri, 22 noiembrie, începând cu ora 17.30, la Universitatea Petrol-Gaze din Ploiești, și se va bucura de prezența șefului statului.

Federația Sindicatelor din ANP acuză conducerea penitenciarelor de dezinformare. Risc uriaș ca rata criminalității să crească

Written by Ioana POPA  |  Created on Wednesday, 22 November 2017 05:55  |  Category: Actual

Administrația Națională a Penitenciarelor a anunțat că 701 deținuți au fost eliberați, la termen, într-o lună, prin aplicarea legii recursului compensatoriu. Raportul nu include, însă, ca și în cazul declarațiilor ministrului Justiției (VEZI DETALII) și numărul condamnaților eliberați condiționat care au beneficiat de aceleași prevederi, atrage atenția Federația Sindicatelor din ANP.

Fostul primar Iulian Bădescu, condamnat definitiv de Instanța Supremă. Cum va recupera Ploieștiul prejudiciul de OPT MILIOANE de lei

Written by Ioana POPA  |  Created on Tuesday, 21 November 2017 17:39  |  Category: Actual

Iulian Bădescu, fostul primar al Ploieștiului, a fost condamnat, marți, de completul de cinci judecători al ÎCCJ, la trei ani de închisoare cu suspendare, în dosarul privind finanțarea echipei Petrolul.

În sfârşit s-au hotărât. Vezi unde va fi organizat Orăşelul Copiilor în acest an!

Written by Anca Visan  |  Created on Tuesday, 21 November 2017 16:59  |  Category: Actual

oraselul copiilor masinuteConducerea Primăriei Ploieşti a anunţat că a primit mult aşteptatele propuneri pentru un "concept integrat" şi că s-a hotărât în privinţa organizării Târgului de Crăciun şi a Orăşelului Copiilor.

În iarna 2017-2018, Târgul de Crăciun se va ţine, în premieră pentru istoria recentă a Ploieştiului, în parcul din faţa Palatului Administrativ. În ultimii ani, căsuţele din lemn şi scena pentru spectacole au fost amplasate tot în centru, la câteva zeci sau sute de metri distanţă, fie în zona pietonală, fie în vecinătatea Halelor.