Actual

Actual

 

„Nu există cuvinte ca să exprime durerea acestei pierderi imense. Odihnește-te în pace, Ilie Balaci!”, a scris pe Facebook Gică Hagi, cel supranumit „regele” fotbalului românesc. Hagi publică și o poză veche în care apare alături de Ilie Balaci.

„Într-o zi mohorâtă de toamnă, Ilie Balaci a plecat să joace în echipa îngerilor. Dumnezeu să îl odihnească! NU TE VOM UITA NICIODATĂ, ILIE BALACI!”, a scris într-un mesaj clubul craiovean CS Universitatea Craiova de care se leagă numele lui Ilie Balaci.

 

Actual

Poliția Română a prezentat "Buletinul siguranței rutiere. Raport anual 2017”, document din care reiese că principalele cauze, responsabile pentru peste 40% din accidentele rutiere grave produse în România, în perioada 2013-2017, sunt indisciplina pietonilor și viteza excesivă sau neadaptată la condițiile de trafic.  Raportul punctează și alte aspecte esențiale, cum ar fi riscul uriaș la care sunt expuși pietonii copii, dar și faptul că un număr din ce în ce mai mare de evenimente mortale are loc în interiorul localităților, în special în mediul rural.

Read more: Indisciplina pietonilor și viteza excesivă, cauzele a peste 40% dintre accidentele rutiere grave....
Actual

Un depozit de mase plastice din Pleașa a luat foc, sâmbătă după-amiază, pentru a treia oară în ultimele cinci luni și la numai o săptămână după ce aici s-a declanșat un alt incendiu.

Șase echipaje ale ISU Prahova, formate din 35 de pompieri, au acționat pentru a stinge incendiul de la depozitul de mase plastice, la exact o săptămână de la intervenția precedentă (VEZI DETALII). De altfel, din mai și până acum, același depozit a fost cuprins de trei ori. Evident, lucrul acesta deja ridică suspiciuni, mai ales că, din primele cercetări, după evenimentul de astăzi, pompierii au ajuns la concluzia că focul a fost pus intenționat. Cauza probabilă identificată a fost "folosirea intenționată a sursei de aprindere pentru a genera incendiul", potrivit informațiilor furnizate de reprezentanții ISU Prahova.

Încă de acum o săptămână fusese planificat un control la unitatea afectată. Cu atât mai mult, în zilele următoare, reprezentanții ISU vor efectua, aici, verificări.

Foto: arhivă ISU Prahova

Actual

Șase autospeciale de lucru cu apă și spumă au fost trimise de ISU Prahova, sâmbătă după-amiază, la Pleașa, unde un incendiu a izbucnit la un depozit de mase plastice, la exact o săptămână după ce, aici, s-a întâmplat exact același lucru. Și nici atunci incidentul nu era o premieră. Același depozit a fost cuprins de flăcări și în luna mai.

Read more: Al treilea incendiu la un depozit de mase plastice de lângă Ploiești, în mai puțin de șase luni
Actual

Alex, un băiețel de numai doi ani și patru luni, din Sinaia, s-a stins din viață, la finalul săptămânii trecute, într-un spital din București, unde a ajuns în stare gravă după mai multe vizite la medic, în localitatea de domiciliu, și chiar o internare în timpul căreia starea sa s-a agravat. Părinții micuțului au transmis o scrisoare deschisă în care au descris clipele de groază prin care au trecut, privind neputincioși cum micuțul lor se stingea, și tot ce s-a întâmplat de când copilul a dat primele semne de boală. Acum, în timp ce își plâng copilul plecat la Ceruri, vor să tragă un semnal de alarmă, pornind de la ce s-a întâmplat, de fapt, cu băiețelul lor.

Read more: Scrisoarea cutremurătoare a părinților lui Alex, băiețelul de doi ani și patru luni, din Sinaia,...
Actual

 

Comisia de la Veneția recomandă autorităților române să modifice complet amendamentele aduse ambelor coduri, penal și de procedură penală, printr-un proces de consultare cuprinzător și să vină cu propuneri legislative coerente și solide care să aibă sprijinul larg al societății românești și care să respecte standardele europene și deciziile Curții Constituționale, titrează digi24.ro

 

 

Read more: UPDATE Comisia de la Veneția, raport dur pe legile Justiției. Recomandări principale
Actual

Centrul Județean de Cultură și Consiliul Județean Prahova organizează în perioada 19-21 octombrie 2018 Târgul Meşteşugurilor Tradiţionale, pe esplanada Palatului Culturii din Ploieşti, unde iubitorii produselor tradiţionale, artizanatului şi muzicii populare sunt aşteptaţi cu demonstrații de meșteșug și expoziții cu vânzare, zilnic, între orele 09.00 şi 20.00. Deschiderea oficială a avut loc vineri, la prânz, iar târgul rămâne deschis până duminică seara. Atât sâmbătă cât şi duminică sunt programate şi spectacole folclorice.

Aflat la a doua ediţie, Târgul Meșteșugurilor Tradiționale este un proiect care are ca principal scop revitalizarea și sprijinirea meșteșugurilor arhaice autentice, păstrate nealterate de-a lungul veacurilor, doar prin priceperea și iscusința țăranilor români, pe care astăzi cu mândrie îi numim „Meșteri Populari”.

Cei peste 30 de participanți la târg, veniți din diferite zone etnografice ale țării: Horezu – județul Vâlcea, Galați, Buzău, Brașov, Moreni – județul Dâmbovița, Suceava, Prahova – Gorgota, Starchiojd, Vălenii de Munte, Breaza, Izvoarele, Adunați, Bătrâni, Ploiești –, și din Republica Moldova, vor aduce în fața dumneavoastră produse și meșteșuguri tradiționale precum olărit, cojocărit, cioplit și sculptură în lemn, cusături și țesut costume populare, pictură pe lemn, rotărie, harnașamente căruțe, crestături în lemn, țesut covoare, colaje din paie, realizare opinci și lumânări decorative din ceară, pictură naivă pe pânză, precum și gastronomie tradițională, au anunţat organizatorii. Voia bună va fi întreținută de ansambluri folclorice din județul Prahova: Ansamblul folcloric Tradiție și Continuitate – Gorgota, Grupul vocal Ciobănașul – Liceul Tehnologic Starchiojd, Moisică Țeavă – rapsod popular din Starchiojd, Ansamblul folcloric Izvorașul – Izvoarele, Ansamblul folcloric Doina Prahovei – Brazi, Ansamblul Mugurașii – Ploiești, Ansamblul folcloric Măgura Prahovei – Adunați, Clasa de canto a Școlii Populare de Arte – prof. Raluca Ocneanu, Ansamblul folcloric Rapsodia Prahovei al Palatului Copiilor Ploiești, au mai anunţat reprezentanţii Centrului Județean de Cultură Prahova.

Deschiderea oficială a târgului a avut loc vineri, pe acordurile fanfarei Centrului Județean de Cultură Prahova, programul continuând cu un spectacol folcloric. Spectacolele folclorice de sâmbătă și duminică vor începe de la orele 17.00. La deschidere au participat preşedintele Consiliului Judeţean, Bogdan Toader, prefectul judeţului, Mădălina Lupea, vicepreşedintele CJ, Ludmila Sfârloagă, şi deputatul Rodica Paraschiv. „Vă așteptăm să-i descoperiți pe acești păstrători ai tradițiilor populare, să admirați creațiile lor veritabile și, de ce nu, să le achiziționați, având garanția originalității realizării lor”, se încheie mesajul organizatorilor.

Actual

Echipajele de la Rutieră s-au întors, joi, pe DN 1, între Ploiești și Sinaia după ce, în prima parte a săptămânii, au acționat pe alte tronsoane de drumuri naționale din județul Prahova.

Read more: Poliția Rutieră a făcut iar prăpăd pe DN 1. Vitezomanii, amendați pe bandă rulantă
Actual

Jurnaliștii cotidianului Observatorulph.ro publică un nou material de presă prin intermediul căruia semnalează neregulile și coincidențele cu iz penal din Direcția de Urbanism Ploiești. Textul vizează o construcție de pe Str. Someșului 2 din Ploiești, asupra căreia planează suspiciuni legate de neconcordanțe în autorizația de construire, nereguli acoperite, cu bună știință, de reprezentanții Direcției de Urbanism Ploiești. 

 

Read more: Blocul de pe Someșului 2, suspiciuni de abuz în serviciu la Direcția de Urbanism Ploiești....
Actual

Consiliul Superior al Magistraturii a publicat lista procurorilor de la Parchetul General și alte parchete, DIICOT și DNA pentru care miercuri a încetat delegarea, odată cu intrarea în vigoare a Ordonanței de Urgență pe Legile Justiției.

Read more: Mai mulți procurori din Prahova, pe lista celor care PLEACĂ din cauza de OUG pe Legile Justiției