Améliorer activement la puissance masculine et n est pas seulement appelé cialis 10mg prix. La qualité européenne actuelle est peu coûteuse.

raport csat
Categorie: Știri locale
  • Raportul de activitate pe anul 2023 al Consiliului Suprem de Apărare a Țării (CSAT) a fost aprobat în ședința din 21 februarie și transmis Parlamentului pe 12 martie.
  • Documentul are aproximativ 65 de pagini și menționează amenințările generate de către războiul declanșat de Rusia în Ucraina, cu accent pe principalele aspecte care generează temeri în România.

Raportul CSAT, consultat de HotNews.ro, indică drept principale amenințări la adresa securității naționale activitățile Rusiei în țările din flancul estic al NATO, precum încercări de infiltrare a instituțiilor din domeniul apărării și securității, atacuri cibernetice sau chiar risc ridicat de sabotaj al transporturilor militare care tranzitează România în drum spre Ucraina. De asemenea, activitățile Rusiei ar fi produs întârzieri ale reformelor în Republica Moldova. 

„Climatul de securitate în regiunea extinsă a Mării Negre a continuat să se deterioreze din cauza agresiunii militare a Federaţiei Ruse împotriva Ucrainei, care a modificat fundamental natura şi mizele luptei pentru susţinerea democraţiei la nivel global, a ordinii internaţionale bazate pe reguli, principii şi valori, care constituie baza societătilor democratice și a comunității intemaționale”, se spune în document.

Raportul menționează explicit o serie de acțiuni ale unor „servicii de informații ostile” care au vizat România, având mai multe obiective, cum ar fi:

  • încercări de penetrare informativă a instituţiilor cu responsabilităţi în domeniul apărării şi securităţii, cu derularea de acţiuni pentru obţinerea informaţiilor de interes;
    culegerea de informaţii referitoare la măsurile dispuse de România în contextul conflictului din Ucraina, privind exerciţiile naţionale şi multinaţionale desfăşurate, prezenta aliată pe teritoriul naţional, tehnica şi echipamentele din dotare;
  • penetrarea infrastructurilor critice de comunicaţii şi informatice;
  • subminarea, prin dezinformare şi propagandă, a încrederii românilor în Armată şi aliaţi, în factorul decizional şi în capacitatea instituţiei militare naţionale de a-şi îndeplini misiunile, prin derularea unor acţiuni asociate agresiunilor informaţionale.

Conform raportului CSAT, riscurile determinate de continuarea războiului dintre Rusia şi Ucraina la adresa ţărilor din regiune au vizat creşterea numărului incidentelor militare, atacurile cibernetice de sorginte rusă, posibilitatea infiltrării serviciilor secrete ruse în rândul refugiaţilor ucraineni, exportul ameninţărilor de criminalitate organizată transfrontalieră din Ucraina,
posibile atentate sau acte de sabotaj împotriva transporturilor militare destinate Ucrainei ori a facilităţilor autohtone de producţie de tehnică şi echipamente.

Citiți și:  ÎNTĂRIREA FORȚELOR ARMATE ROMÂNE, PRINTRE PRIORITĂȚILE INDICATE ÎN ȘEDINȚA CSAT

Totodată, documentul indică Rusia drept o sursă majoră de amenințări de securitate și pentru Republica Moldova, raportul susținând chiar că reformele din țara vecină vor fi întârziate din cauza acțiunilor ostile rusești.

Citiți mai multe pe HotNews.ro.

Back To Top